وردپرس چیست؟

فهرست مطالب

شاید برای شما سوال باشد که سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیست؟ WordPress چه کاربردی دارد و چرا بهتر است برای ساخت سایت از وردپرس استفاده کنیم. در این مقاله به طور کامل به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

اکثر کسانی که قصد طراحی یک سایت را دارند و یا این‌که به‌تازگی وارد دنیای طراحی وب‌سایت شده‌اند و می‌خواهند این مهارت را یاد بگیرند، احتمالاً تا به‌ حال نام وردپرس(WordPress) را شنیده‌اند. و برایشان سوال شده است که وردپرس چیست؟ وردپرس دارای تعاریف بسیاری است اما به‌ صورت ساده وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا سایت ساز است که از طریق آن شما می‌توانید خیلی راحت با صرف هزینه‌ی بسیار پایین و همچنین در زمان کم صاحب وب‌سایت شخصی خود شوید.

خوشبختانه امروزه هیچ‌کس نیست که مزایای داشتن وب‌سایت برای ارتقا و یا راه‌اندازی کسب‌وکار خود نداند. اکثر ما می‌دانیم که برای گسترش کسب‌وکار خود یا با راه‌اندازی یک وب‌سایت می‌توانیم به درآمدی بالا، دست پیدا کنیم اما اغلب دچار این ترس هستیم که هزینه راه‌اندازی یک وب‌سایت تا چه حد می‌تواند گران و سنگین باشد که خوشبختانه با وجود سیستم مدیریت محتوایی همانند وردپرس این امر کاملاً شدنی و امکان‌پذیر است.

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که هرکسی می‌تواند از آن برای راه‌اندازی وبسایت استفاده کند.

فقط کافی است وردپرس را روی سرور میزبان یا همان هاست(برای مطالعه مقاله هاست چیست روی عبارت کلیک کنید)  نصب کنید، قالب دلخواه را انتخاب کنید و بعد صفحه‌ها و پست‌های وبسایت را ویرایش کنید. همین سادگی و در عین حال کامل بودن امکانات وردپرس باعث شده که حالا حدود یک سوم وبسایت‌های دنیا از وردپرس استفاده کنند.

سایت پرواز سایت هم با وردپرس راه‌اندازی شده و با توجه به نیازهایی که داشتیم تغییرات و کدنویسی‌های لازم را در آن انجام داده‌ایم.

 

11788713 4799410

 

تاریخچه وردپرس

سال 2003 مایک لیتل (Mike Little) و مت مولنوگ (Matt Mullenweg) به دنبال ایجاد یک پلتفرم وبلاگ نویسی خوب بودند که از نمونه‌های موجود قوی‌تر و توسعه آن راحت‌تر باشد. نتیجه کارشان شد وردپرس که در ابتدا ابزاری برای وبلاگ نویسی بود ولی به سرعت تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای گسترده (CMS) شد که قادر به مدیریت انواع وب‌سایت‌ها بود.

با وردپرس چه وبسایت‌هایی می‌شود ساخت؟

در اینجا فقط چند نمونه از انواع وب‌سایت هایی که می توانید با وردپرس بسازید را آورد‌ه‌ایم:

  1. وب‌سایت شخصی
  2. فروشگاه آنلاین
  3. سایت شرکت‌ها و معرفی کسب و کار
  4. سایت آموزش آنلاین
  5. وبلاگ شخصی
  6. سایت خبری
  7. سایت برای یک رویداد و فروش بلیت
  8. سایت انجمن
  9. وب‌سایت‌های کاریابی
  10. سایت نمونه کار و رزومه
  11. سایت پادکست

امنیت وردپرس چقدر است؟

امنیت وردپرس چیست؟ وردپرس یک پلتفرم امن است و در صورت بروز رسانی به نسخه آخرین نسخه امنیت بیشتری خواهد داشت. تیم وردپرس از آسیب‌پذیری‌های نرم‌افزار خود مراقبت می‌کند و به‌روزرسانی‌های امنیتی را برای اصلاح فایل‌های اصلی خود منتشر می‌کند. هر زمان که وردپرس (wordpress) آپدیت می‌دهد، در اسرع وقت آن را نصب کنید، زیرا مشکلاتی که در برنامه وجود دارد را حل می‌کند.

هرچند وردپرس به طور کلی امن است ولی ممکن است مثل سایر پلتفرم‌‌ها مورد آسیب قرار بگیرد بنابراین با اضافه کردن روش‌های امنیتی مثل استفاده از یک هاست امن، رمز عبور قوی، محافظت از صفحه لاگین خود این امنیت را بالاتر ببرید.

 

12212574 4880390

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

سیستم مدیریت محتوا وردپرس چیست؟ همان‌طور که قبل‌تر اشاره شد، سایت­‌ها برای مدیریت به دو نوع بخش‌­بندی می‌­شوند: یکی سایت­‌های استاتیک یا ایستا و دوم سایت‌های داینامیک یا پویا. سایت‌های استاتیک (ایستا) معمولا با زبا­ن‌های HTML, CSS ایجاد می‌شوند و هزینه کمتری نسبت به سایت‌های داینامیک (پویا) برای ساخت دارند.

برای راه‌اندازی وب‌سایت می‌توانید توسط نرم‌افزارهای مختلفی سایت خود را راه‌اندازی کنید. در علم طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت برای پیاده‌سازی یک وب‌سایت باید کدهایی نوشته شود. به‌عنوان‌مثال در زبان HTML برای این‌که یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد img src را در کدهای آن صفحه قرار می‌دادیم.

سایتی که با سیستم‌های مدیریت محتوا ایجاد می‌کنید در واقع همان سایت‌های داینامیک یا پویا هستند. اگر درزمینه‌ی طراحی سایت مبتدی هستید و قصد دارید یک وب‌سایت ایجاد کنید پیشنهاد می‌کنیم که از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس(WordPress) استفاده کنید، چرا که طراحی و برنامه‌نویسی سایت بسیار وقت‌گیر و هزینه‌بر است.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS

همان‌طور که قبل‌تر اشاره شد، سایت­‌ها برای مدیریت به دو نوع بخش‌­بندی می‌­شوند: یکی سایت­‌های استاتیک یا ایستا و دوم سایت‌های داینامیک یا پویا. سایت‌های استاتیک (ایستا) معمولا با زبا­ن‌های HTML, CSS ایجاد می‌شوند و هزینه کمتری نسبت به سایت‌های داینامیک (پویا) برای ساخت دارند. اگر می‌خواهید تفاوت بین سایت‌های استاتیک و داینامیک را بدانید این ویدیو را حتما ببینید.

برای راه‌اندازی وب‌سایت می‌توانید توسط نرم‌افزارهای مختلفی سایت خود را راه‌اندازی کنید. در علم طراحی و راه‌اندازی وب‌سایت برای پیاده‌سازی یک وب‌سایت باید کدهایی نوشته شود. به‌عنوان‌مثال در زبان HTML برای این‌که یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد img src را در کدهای آن صفحه قرار می‌دادیم.

سایتی که با سیستم‌های مدیریت محتوا ایجاد می‌کنید در واقع همان سایت‌های داینامیک یا پویا هستند. اگر درزمینه‌ی طراحی سایت مبتدی هستید و قصد دارید یک وب‌سایت ایجاد کنید پیشنهاد می‌کنیم که از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل WordPress استفاده کنید، چرا که طراحی و برنامه‌نویسی سایت بسیار وقت‌گیر و هزینه‌بر است.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس چیست

سیستم مدیریت محتوا یا همان Content Management System) CMS) یک سیستم نرم‌افزاری مدیریت محتوای تحت وب می‌باشد، که شما با استفاده از این سیستم نرم‌افزاری می‌توانید، محتوا سایتتان (متن، فیلم ، تصویر و هر چیز دیگری) را مدیریت کنید.

با استفاده از این CMS می‌توانید بدون دانش برنامه‌نویسی از صفر تا صد یک سایت را راه‌اندازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامه‌نویسی شده سایت، به سایتتان محتوا اضافه کنید و محتوا را به‌راحتی آب خوردن مدیریت کنید.

از ویژگی‌‌­های CMSها می‌­توان به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحه‌های سایت، دسته‌بندی مطالب، صرفه‌جویی در زمان، پشتیبانی مطمئن و سفارشی‌سازی اشاره کرد. از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوب می‌‌­توان به WordPress, Joomla, Drupal اشاره کرد.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا

  • هزینه پایین یکی از ویژگی‌های عالی سیستم‌های مدیریت محتوا است. مثلا سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال به‌صورت رایگان و اپن سورس (منبع باز) ارائه می‌شوند و تنها هزینه‌ی آن‌ها مربوط به افزونه‌ها یا پلاگین‌هایی است که برای اضافه شدن امکاناتی به سایت خود مجبور به خریداری آن‌ها هستید.
  • راحتی استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا از دیگر مزایای آن است به‌طوری‌که شما بدون نیاز داشتن به مهارت کد نویسی به‌راحتی می‌توانید وب‌سایت خود را بروزرسانی کنید.
  • سفارش سازی وب‌سایت از دیگر مزایای cmsها است که این قابلیت باعث می‌شود که حتی یک شخص بسیار مبتدی هم بتواند وب‌سایت خود را به‌دلخواه طراحی کند.
  • صرفه‌جویی در هزینه و زمان به‌دلیل اینکه هزینه‌ای صرف برنامه‌نویسی و کد نویسی نمی‌شود.
  • cmsها این امکان را به مدیران سایت خود می‌دهند که سطوح دسترسی کاربران را کنترل کنند و مدیریت محیط کاربری خود را به عهده داشته باشند.
  • قابلیت انعطاف‌پذیری بسیار بالا

یکی از سیستم‌های مدیریت محتوایی که بسیار نزد کاربران محبوب است WordPress می‌باشد. این سیستم مدیریت محتوا تمرکز خود را بر روی بر روی استانداردهای وب و زیبایی‌های ظاهری وب‌سایت و توسعه و تکامل وب‌سایت گذاشته است. یکی از کاربردهای مهم این سیستم مدیریت محتوا (cms) را می‌توان ساخت و راه‌اندازی انواع سایت‌ها دانست.

 

web design concept with drawings

 

چرا وردپرس اینقدر محبوب است؟

در کنار وردپرس چندین سیستم مدیریت محتوای دیگر مثل جوملا، مجنتو و ویکس هم وجود دارد، اما هنوز هیچکدام از آنها نتوانسته‌اند به این اندازه محبوب شوند؛ wordpress به خاطر حضور طولانی مدتش در بازار، میداند که کاربرانش چه چیزی می‌خواهند و به دلایل زیادی محبوب است. در ادامه چندتایش را با هم می‌خوانیم:

سادگی

مهم‌ترین و اصلی‌ترین ویژگی وردپرس سادگی است. هرکسی می‌تواند با آن کار کند و اصلاً نیاز به هیچگونه دوره آموزش وردپرس نیاز ندارید. شاید نصب و راه‌اندازی اولیه کمی نیاز به دانش فنی داشته باشد اما بعد از نصب یک رابط کاربری گرافیکی و ساده سر و کار خواهید داشت.

انعطاف‌پذیری

با وردپرس می‌توانید هر نوع وبسایتی راه‌‌اندازی کنید. صفحه‌های وبسایت را به هر شکلی که می‌خواهید ویرایش کنید و هر نوع محتوایی مثل تصویر، ویدیو، فرم و … منتشر کنید.

مهم نیست هدف شما از ایجاد سایت چیست، با وردپرس هر نیازی داشته باشید به راحتی راهی برای آن می‌توانید پیدا کنید. حتی در سال‌های اخیر راه‌های برای تبدیل وبسایت وپردپرسی به اپلیکیشن موبایل هم ایجاد شده است.

امنیت بالا

اگر دانش فنی شما درباره امنیت وبسایت‌ها کم باشد حتماً همیشه این سوال در ذهنتان خواهد بود که آیا سایت من مشکلی ندارد؟ چطور جلوی هک شدن سایت را بگیرم؟ و….

وردپرس این مشکل را تا حد خوبی تامین کرده و حداقل سایت شما با تکنیک‌های ساده هک در معرض خطر نخواهد بود. البته این حرف به این معنی نیست که وردپرس هیچ مشکل امنیتی ندارد.

رایگان بودن

وردپرس کاملا رایگان است و استفاده از آن هیچ هزینه‌ای برای شما نخواهد داشت. با این حال، برای اینکه سایتتان را راه بیندازید باید برای دامنه و هاست هزینه بپردازید.

متن باز (open source)

متن باز یعنی تمام کدهای وردپرس به صورت همگانی در دسترس است و همه می‌توانند در توسعه آن کمک کنند. به زبان ساده، این یک پروژه عام‌المنفعه است و توسعه آن به سود همه است. توسعه‌دهنده‌ها و برنامه‌نویسانی از سراسر دنیا روی wordpress کار می‌کنند. بعضی روی هسته اصلی وردپرس کار می‌کند، بعضی روی افزونه‌ها و خیلی‌ها هم هستند که قالب‌های وردپرس را می‌سازند یا به‌روزرسانی می‌کنند. البته تمام این تلاش و زحمت بدون مزد نیست. سازندگان قالب از فروش آن‌ها کسب درآمد می‌کنند و توسعه‌دهندگان افزونه با ارائه امکانات غیر رایگان مبالغی دریافت می‌‌کنند.

قابلیت نصب افزونه

همانطور گفتیم وردپرس فقط یک اسکلت‌بندی اولیه به شما می‌دهد پس بقیه کارها با خودتان است. مثلاً اگر بخواهید فرمی برای ثبت‌نام در سایت قرار دهید، برای فروشگاه اینترنتی درگاه پرداخت بانکی راه‌اندازی کنید یا سرویس چت آنلاین را به سایت خود وصل کنید، در این موارد به افزونه‌ها نیاز دارید. مخزن وردپرس بیش از 54000 افزونه رایگان یا غیررایگان دارد که هر نیازی یا مشکل احتمالی داشته باشید را برطرف می‌کنند.

آپدیت سریع با یک کلیک

شما می‌توایند خیلی سریع و با یک کلیک وردپرس را آپدیت کنید و خیالتان راحت باشد که کسب و کارتان را با یک سیستم مدیریت محتوای به روز اداره می‌کنید.

ریسپانسیو بودن

وردپرس طرح‌ها و تم‌های واکنش‌گرای وب‌سایت را در پلتفرم خود تعبیه کرده‌ است و با انتخاب آن‌ها روی هر دستگاهی سایت شما درست و کامل نشان داده می‌شود.

طرح‌های زیاد وبسایت

وردپرس کلی تم وبسایت دارد که قابلی‌ های متفاوتی را برای سایت شما فراهم می‌کند؛ شما می‌توانید بر اساس موضوع ساتتان تم متناسب را انتخاب کنید. شاید نمیدونید که خدماتی که باید طراحان سایت به شما ارائه بدهند چیه، پزواز سایت برای شما یک مقاله همچی تموم براتون آماده کردیم که خدمات طراحی سایت رو براتون به صورت جامع و کامل آوردیم. میتوانید به صفحه بلاگ بروید و مشاهده کنید.

قابلیت شخصی‌سازی

شما برای وردپرس نیازی به کدنویسی ندارید و این سیستم امکانات کاملی را در اختیار شما می‌گذارد. ولی اگر می‌خواهید وبسایتتان را بر اساس سلیقه و اولویت‌هایتان شخصی‌سازی کنید این امکان وجود دارد. وردپرس امکان سفارشی سازی کامل پایگاه داده خود را فراهم می‌کند.

همیشه در حال توسعه

فرض کنید سایت خود را بدون استفاده از سیستم‌های محتوا مثل وردپرس طراحی و کدنویسی کرده‌اید. حتماً بعد از گذشت حداقل یک سال نیاز به تغییرات و به‌روزرسانی‌های زیادی خواهید داشت. این به‌روزرسانی‌ها فقط تغییرات سلیقه‌ای مربوط به خودتان نیست. راهکارهای توسعه و طراحی، حفظ امنیت، ارتقای وبسایت و افزایش سرعت همیشه در حال تغییر هستند پس نمی‌توانید یک سایت طراحی شده تحویل بگیرید و برای همیشه از همان استفاده کنید.

 

5357329 2791942 e1699890925186

 

هزینه ساخت سایت با وردپرس

خب حتماً تا الآن این سؤال به ذهنتان رسیده که ساخت یک وب‌سایت از صفر تا صد چقدر هزینه‌بر است؟

بعداز‌اینکه روش ساخت سایتتان را انتخاب کردید، باید یک هاست(میزبان وردپرس) و دامین خریداری کنید که در حال حاضر هزینه یک هاست (اگر نمیدانید هاست چیست روی متن کلیک کنید تا هدایت شوید به مقاله هاست چیست) حدودا از صد هزار تومان شروع می‎‌شود (البته این مقدار در شرکت‌های مختلف متفاوت است)، شما باید با توجه به نیاز سایتتان هاست مناسب را انتخاب کنید. دو ملاک اصلی در قیمت سرویس هاست‌ها، فضای هاست و پهنای باند ماهیانه می‌­باشد، که در اختیار شما قرار می‌دهدند(هاست را با توجه به حجم داده‌های سایتتان انتخاب کنید).

قیمت دامین‌های پرکاربردی هم مثل com حدود ۳۰۰ هزار تومان و ir حدود ۲۰ هزار تومان (در شرکت‌های مختلف متفاوت است) می‌باشد. اگر هم سایتتان را با سیستم‌های مدیریت محتوای رایگان مثل وردپرس راه‌اندازی کردید هزینه‌ی اضافی برای پشتیبانی سایت خود یا طراح وب ندارید، فقط برای خرید یک قالب حرفه‌­ای و مناسب باید حدود ۴۰۰ هزار تومان هزینه کنید(قیمت قالب‌های مختلف متفاوت است)، برای اضافه کردن قابلیت‌ها و امکانات مختلف به سایتتان ازجمله صفحه‌ ساز و تقویت سئو هم می‌توانید از افزونه‌های حرفه‌ای استفاده کنید، که افزونه‌ها معمولا رایگان هستند.

پرواز سایت

پروازسایت در زمینه طراحی حرفه ای وب سایت (طراحی سایت) فعالیت میکند خوشحال میشیم ما را برای طراحی سایتتان انتخاب میکنید 🙂

پرواز سایت تمام این امکانات را برای شما به ارمغان می آورد. تا بتوانید کمال استفاده را از سایت تان ببرید.

برای پرواز به بال احتیاجی نیست به ما اطمینان کنید

بقیه مقالات ما در این قسمت وجود دارد (بلاگ)

برای خواندن مقاله ((گواهینامه SSL چیست و چه کاربردی دارد؟)) می توانید بر این جمله کلیک کنید و مطالعه کنید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها